In de molen, op de maalzolder) worden producten van het maalproces van de biologisch geteelde tarwe verkocht. Prijzen per 1 januari 2023.
- volkoren tarwe meel (met zemels)
-
-
- 1- 5 kg; € 2,25 per kg
- 5 – 10 kg; € 1,95 per kg
- 10 -25 kg; € 1,85 per kg
- meer dan 25 kg; € 1,75 per kg
-
-
- gebuild tarwe bloem (zonder zemels)
-
-
- 1- 5 kg; € 3,00 per kg
- 5 – 10 kg; € 2,70 per kg
- 10 -25 kg; € 2,60 per kg
- meer dan 25 kg; € 2,50 per kg
-
-
- griesmeel
-
-
- € 1,90 per kg
-
-
- zemelen
Dit meel is afkomstig van Zeeuws Vlaamse biologische tarwe, gemalen op onze windmolen van Cadzand. Verder zijn er te koop: receptenboekjes (€ 2,50) en meelzakjes (€ 2,00). Te verkrijgen bij de molenaar op de maalzolder van de molen.
Pannenkoekenmeel (met boekweitmeel):
1 zakje van 500 gram voor € 2,50 verkrijgbaar op de molen en bij Petra’s Chocolade Finest.
Ingrediënten voor Pannenkoeken (ongeveer 14 stuks):
200 gr volkoren tarwe meel of tarwe meel; 2 eieren, 2 eetlepels olie, 2 theelepels zout, 400 á 450 cc melk of 200 á 225 cc melk en 200 á 225 cc water.
Ingrediënten voor volkoren brood:
Ingrediënten en recept voor een griesmeel / zemels cake:
200 gr griesmeel/zemelen van de Cadzandse molen; 1-2 eetlepels bloem; 125 gr gezouten roomboter; 1 zakje bakpoeder; 100 gr ruwe rietsuiker; zest van biologische sinaasappel (naar smaak); sap van één sinaasappel aanvullen met karnemelk tot 250 ml; eventueel 100 gr walnoten.
Oven op 190C voorverwarmen; roomboter smelten; griesmeel, bloem, bakpoeder en suiker door elkaar mengen, dan de sinaasappel/karnemelk erdoor mixen en de gesmolten boter; schep hier eventueel nog walnoten doorheen; bakpapier in ovenschaal en mix erin gieten; ongeveer 25 min in de oven (even prikken of hij gaar is).
Eet smakelijk!